WP_1
WP_1
press to zoom
S4215_1
S4215_1

taking inspiration from the fiat500 classic on changing envelope to suit weather conditions

press to zoom
S4215_2
S4215_2

adaptable envelope

press to zoom
WP_2
WP_2
press to zoom
S4215_3
S4215_3

environmental and systems strategy

press to zoom

Barilla Design Competition

The architects, WP, proposed an innovative pavilion that hinged on the proposal of a canopy sheltering an array of flexible spaces, for a restaurant, offices events and experience spaces. Located on-axis to the existing office buildings, the pavilion aimed to create a visual and physical connection to the existing, with the radial organisation to creating a central sheltered focal point.

The environmental approach followed the idea of how we change our clothes for different climates, likewise, with the change in seasons, the building cover/thermal boundary could also change and give space to seasonal activities inside or outside the building.

Role: Environmental consultant